Kesä on festareiden aikaa ja musiikkifestivaaleja järjestetään tiuhaan tahtiin ympäri Suomea. Kaikille löytyy varmasti jotain riippuen siitä, millaista musiikkia etsii. Esimerkkinä on 8.-16. heinäkuuta järjestettävä PoriJazz, jossa musiikki keskittyy festivaalin nimen mukaisesti lähinnä Jazziin. Toinen esimerkki on Suvilahdessa järjestettävä Tuska, joka järjestetään 30.6 – 2.7. Tuska taas on enemmän metalli-ja rock-musiikkiin keskittyvä festivaali. Lippujen hinnat vaihtelevat suuresti sen perusteella, tarvitsetko majoitusta ja paljonko aikaa festivaaleilla aiot viettää. Telttapaikat ovat yleensä edullisimpia, mutta se on melko äärimmäinen tapa yöpyä, etenkin sateisella säällä.

Sauna Classic Tampereella

Raskaan rockin puutarhajuhla Sauna Classic järjestetään Tampereella 28.-29.7. Ohjelma paikan päällä tulee olemaan huikea, silläVaihtoehtoja on runsaasti. paikalle tulevat muun muassa Ensiferum sekä pitkän uran tehnyt Stratovarius. Sen lisäksi ohjelmistossa on myös cover-bändejä, jotka löytyvät toiselta lavalta. Koko ohjelmisto löytyy netistä ja sitä kannattaakin pitää silmällä, sillä muutokset ovat aina mahdollisia. Festarit järjestetään Eteläpuistossa, josta on helppo liikkua jatkoille tai hotelleihin, mikäli tarvitsee majapaikkaa. Ruokapaikkojakin on tarjolla useita. Raskaan rockin festareilla on yleensä rento meininki ja musiikki on loistavaa. Festarialueilta löytyvät lähes kaikki tarvitsemasi palvelut. Lisäksi sieltä löytyy sauna. Jos muille festareilla ei pääse, tämän parempaa tapahtumaa kesän lopetukseen tuskin on. Lippuja saa ostettua helposti vaikka netistä ja ne kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä liput myydään loppuun nopeasti.

Kaikille tarjolla sopivaa musiikkia

Footway.fi sivustolta löytyvät kengät, jotka ovat mukavia jopa kesän helteillä ja jotka pysyvät kuivina jopa sateilla. Älä anna huonojen kenkien pilata koko festarinautintoa. Jos haluat pois Suomesta nauttimaan ulkomaisesta tapahtumatarjonnasta, Euroopasta eivät lopu vaihtoehdot kesken. Suosittuihin tapahtumiin kuuluvat esimerkiksi Saksassa järjestettävä Wacken, joka on maailman isoin hevimetallille omistettu tapahtuma. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 3.8. – 5.8. Liput Wackeniin ovat hieman kalliimmat, mutta bändejä tapahtumassa esiintyy yli 100. Mikäli metallimusiikki ei iske, vaihtoehtona on myös Euroopan suurin konemusiikille järjestettävä tapahtuma Tomorrowland. Tapahtuma järjestetään Belgiassa 21.-30. heinäkuuta. Näiden lisäksi Euroopassa tapahtuu paljon muutakin. Jos haluat saada kattavan listan Euroopan festareista, kannattaa tarjontaan tutustua netissä. Myös Suomen tapahtumatarjonta löytyy kätevästi googlettamalla. Lähes kaikilla paikkakunnilla tapahtuu kesällä, joten kotiin ei kannata jäädä murehtimaan.