Suomalaisia ei turhaan kutsuta hevikansaksi, sillä tilastojen mukaan Suomessa on eniten metallimusiikkia tuottavia bändejä asukasta kohden kuin missään muussa maassa. Metallimusiikki eli heavy metal saakin helposti kuuntelijansa hyppimään, pomppimaan, riehumaan ja laulamaan musiikin tahdissa niin, että sykekin alkaa lähennellä varsin reippaita lukemia. Jos taas lainan korot saavat sykkeesi nousemaan samalla tavalla kuin kuunnellessasi lempibändisi kitarasooloa, on aika tehdä asialle jotain!

Mistä lainalle edullisempi korko?

Yksi tärkeimmistä tekijöistä edullisen lainan hakemisessa on luonnollisesti lainan korko. On tärkeää, että lainalle löydetään mahdollisimman edullinen korko, sillä mitä alhaisempi korko lainalla on, sitä vähemmän joudut maksamaan lainasta ylimääräisiä kuluja. Jos lainantarpeesi on suuri ja haet lainaa 25000 euron edestä esimerkiksi uuden auton ostoon, pienikin muutos korkoprosentissa edullisempaan voi merkitä käytännössä satojen eurojen säästöä.

Omaan korkoprosenttiin vaikuttavat monet eri tekijät, kuten lainasumma ja laina-aika sekä hakijan tulotaso, aikaisemmat velat ja työsuhteen laatu. Mitä paremman maksukyvyn lainalle pystyy esittämään, sitä edullisemmalla korolla lainaa on mahdollista saada. Eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä voi esiintyä kuitenkin suuriakin eroja lainan korkokulujen suhteen, vaikka lainasumma ja laina-aika pysyisivät samana. Tästä syystä lainotarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa.

Lainaa 25000 euroa – näin kilpailutat lainatarjoukset

Jos tarvitset 25000 euron lainaa esimerkiksi uuden auton ostoon tai kesämökin remonttiin, on tärkeää, että kilpailutat lainat ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Lainojen kilpailutus on tänä päivänä itse asiassa todella helppoa ja nopeaa, sillä voit kilpailuttaa Rahalaitoksen kautta yhdellä lainahakemuksella useamman eri pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset. Saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin sisällä lainahakemuksen lähettämisestä.

Kilpailutuspalvelun tarkoituksena on vertailla eri lainatarjousten kokonaiskuluja toisiinsa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kilpailutuspalvelu huomioi vertailussa pienimmätkin lainakulut, jotta vertailun tulos olisi mahdollisimman todenmukainen. Lainojen kilpailutuksen avulla kuluttajat säästävät keskimäärin jopa satoja euroja korkokuluja, mutta säästö voi olla tätäkin merkittävämpi, jos lainasumma on suuri ja laina-aika pitkä.

Lainojen kilpailutus on kuluttajalle ilmainen palvelu. Lainahakemuksen täyttäminen ei siis maksa mitään, eikä myöskään sido ottamaan lainaa, jos lainatarjousten korkotaso ei vastaa omia odotuksia. Juuri lainojen kilpailutuksen joustavuus ja sitoutumattomuus mahdollistavat sen, että lainat on mahdollista kilpailuttaa milloin itse haluaa. Lisäksi lainojen kilpailutus on mahdollista tehdä myös uudemman kerran esimerkiksi uudella lainasummalla. Suurempaa lainasummaa voi myös hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin luotonmyöntäjät ovat yleensä valmiita tarjoamaan suurempaa lainasummaa edullisemmalla korolla.