Keikkabussi on keikkailevalle heavy metal -bändille tärkeä menopeli ja sen kunnosta on tärkeää pitää hyvää huolta. Monesti keikalta ajetaan kotiin myöhään illalla tai jopa yöllä. Tällöin ulkona on pimeää, mikä lisää ajamisen vaaroja. Pimeässä ajaminen jännittää monia ja kun keikkabussin kyydissä on yleensä useita ihmisiä, ovat riskitkin näin moninkertaiset. Auton lisävaloratkaisuihin erikoistunut Nordeye Soumi -niminen verkkokauppa voi auttaa keikkabussin tuunaamisessa entistä turvallisemmaksi myös pimeän ajoa silmällä pitäen. Keikkabussin kunnon ja lisävalojen lisäksi on tietysti tärkeää panostaa keikkabussin kuljettajan ajokuntoon! Tällä ei tarkoiteta ainoastaan päihteettömänä ajamista, sillä monet muutkin asiat vaikuttavat kuljettajan ajokuntoon, mistä kerromme myöhemmin tässä artikkelissa lisää.

Lisävalot pimeän ajoon Nordeye Soumi -sivustolta

Nordeye Soumi tarjoaa erilaisia lisävaloja ja -tarvikkeita pimeän ajoa silmällä pitäen. Suomen pimeä talvikausi on pitkä, joten lisävaloihin kannattaa panostaa! Erilaisia lisävaloratkaisuja on helppo selata verkkosivustolla keikkabussin merkin ja mallin perusteella.

Yritys kertoo sen toiminta-ajatuksena olevan ajoneuvojen valaistusratkaisujen tarjoaminen mahdollisimman vaivattomasti, yksinkertaisesti ja joustavasti. Yritys myös kertoo välittävänsä asiakkaistaan ja heidän ajoturvallisuudestaan ja omaavansa vahvat lisääntyneeseen turvallisuuteen nojaavat arvot. Lisäksi yritys pitää tärkeänä työympäristöjen sekä ajonautinnon parantamista. Yrityksen missiona on auttaa erilaisten kulkuvälineiden omistajia paremman ajokokemuksen saamisessa. Samalla yritys pyrkii auttamaan oikeanlaisten ajoneuvovalaisimien valitsemisessa, ostamisessa, käytössä sekä asennuksessa.

Panosta kuljettajan ajokuntoon

Kun keikkabussin kunto on varmistettu ja bussiin on asennettu laadukkaat lisävalot pimeänajoa varten, ei tämä vielä riitä, sillä kuljettajan ajokunnolla on myös erittäin merkittävä rooli ajamisen turvallisuuden kannalta. Kuljettajan ajokunnosta kannattaakin pitää tarkkaa huolta ja siihen kannattaa panostaa!

Yöllä ajaminen ei ole ihan helppo juttu kokeneellekaan kuljettajalle, sillä väsymys saattaa painaa etenkin, jos kuljettaja on ollut seuraamassa bändin keikkaa iltamyöhään saakka. Onkin tärkeää huolehtia siitä, että keikkabussin kuljettaja nukkuu ja lepää riittävästi ja että hän saa pitää riittävän usein taukoa. Jos keikkabussin kuljettaja ajaa väsyneenä, vastaa tilanne sitä, että kuljettaja ajaisi humalassa.

Keikalla kuljettaja saattaa kohdata monia houkutuksia juoda alkoholia tai jopa ottaa jopa alkoholia vahvempia päihteitä. Näitä houkutuksia on kuitenkin pystyttävä välttämään, sillä vanhan ohjenuoran mukaan, jos otat, et aja ja toisinpäin. Tästä ohjenuorasta kannattaa ehdottomasti pitää kiinni keikkabussin ratissa! Myös bändiläisten kannattaa muistaa, ettei keikkabussin kuljettajan houkutuksia kannata lisätä, vaan pikemminkin hänen tärkeää tehtäväänsä keikkabussin ratissa tulee kunnioittaa ja koko tiimille on oltava itsestään selvää, että rattiin lähdetään vain raittiina.

Ajomatkojen aikatauluja ei myöskään kannata vetää liian tiukoiksi, sillä liian tiukka aikataulu aiheuttaa keikkabussin kuljettajalle helposti ylimääräistä stressiä ja voi saada hänet jopa kaahaamaan. Ylinopeuden ajaminen tunnetusti lisää onnettomuusriskiä sekä vakavien onnettomuuksien vaaraa, joten sitä kannattaa välttää viimeiseen saakka.